Pileća bijela čorba
Sastojci:
300 g pilećih prsa
2 mrkve
2 male ili 1velika glavica crvenog luka
2 kaškice paste od bijelog luka ili 2 čehne
200 g celera
1500 ml tople vode + 1 kocka za pileću supu
svježe ili zamrznuto začinsko bilje
Za zgušnjavanje:
1 jaje
150 ml vrhnja za kuhanje
3 vrhom pune kaškice gustina (alternativno može i brašno)
Priprema:
1) Pileća prsa izrežite na što sitnije komadiće. Povrće izrežite na sitne kockice a bijeli luk protisnite kroz presu (ukoliko ne koristite pastu od bijelog luka).
2) U jednom loncu zagrijte dosta ulja ili putera pa popržite prvo meso, samo kratko jer će se ono svakako još kuhati. Izvadite meso, dodajte još ulja pa popržite povrće.
3) Ulijte toplu vodu i dodajte kocku za supu. Supu prokuhajte, smanjite vatru na srednju (kod mene 4. stepen od 9) pa je kuhajte 20-30 min dok povrće ne omekša.
4) Pomiješajte vrhnje i gustin pa dodajte jaje. Ovu mješavinu uz stalno miješanje dodajte u gotovu čorbu.
5) Po potrebi začinite solju i biberom. Ja volim da dodam i malo svježeg ili zamrznutog začinskog bilja kao što su peršun i vlasac.
Komentarji
Objavite komentar