Preskoči na glavno vsebino

Specialitete shqiptare

Përfitimet e ekstraktit të hudhrës së moshuar
I njohur si allium sativum në qarqet shkencore, hudhra konsiderohet si një nga ushqimet më të mira parandaluese të sëmundjes për shkak të efekteve të saj të fuqishme dhe të përhapura. Ekstrakti i hudhrës në moshë është bërë një qendër…
Sarme
Përbërsit: 500 gr mish i bluar 1 qepe 100 gr oriz 1 karrote 1 thlep hudher Gjethe lakre melmesa(krip,piper i zi,piper i kuq,vegete) Për salcën: 100 ml vaj 1 luge miell 1 luge e vogle piper i kuq 200 ml…
Receta tradicionale e lakrorit për natën e Vitit të Ri
Përbërësit  600 gr miell pak kripë vaj ujë Gjella: 250g mish 1 filxhan çaji gjalpë 300 gr qepë kripë piper i zi Hapat Në fillim përgatisni gjellën, që do të shërbejë si mbushje për lakrorin Në një tigan hidhni mishin…
Speca të mbushur
Përbërësit: 2 -3 domate te mesme te kuqe 5 speca ngjyra te ndryshme 1 thelp hudher 1 qepe e vogel 500 gr mish i bluar 1 filgjan oriz Melmesa si vegete,piper i kuq,piper i zi,rigon,borzilok etj Pak krip 50 ml…
Receta për pingjur
Perbersit: 4 kg speca te ajvarit 2 kg domate 5-6 thelpinje hudher 1 tufe magdanoz 2 luge krip 4 luge sheqer 250 ml vaj 50 uthull 2 feferona(speca djeges) Udhezimet: Specat i pjekim ne pllake,i qerojme dhe grijme ne copeza,jo…
Pingjure i shpejtë
Te gjithe hezitojme ta bejme kete specialitet per shkak te kohes se gjate te zierjes, kostos etj.Me kete recete nuk do te hezitoni sepse do te mbushni disa kavanoze me pingjure per aq kohe sa do te zienit nje gjelle…
Ajvarë shtëpie
Perbersit: 10 kg speca te kuq 5 kg domate te kuqe 5 patellgjane 5 karrota 4 luge krip(ose sipas shijes) 4 luge sheqer 1 luge uthull 500 ml vaj o i o i o i o i o i o…
Djathë i konzervuar
Te gjithe ne duam qe te kemi djath per servim,sallata etj ne cdo kohe dhe cdo moment,por te pasur nje sasi djathi gjithemone te fresket dhe gjithemon  ne dispozicion,nje sasi djathi do te konzervojme sipas procedures ne vijim: Perbersit: 1…
Speca të mbushura
Perbersit: 1 kg speca mesatare 4 patate 300 gr mish I bluar 1 qepe 1 thlep hudher 1 karrote Melmesa(krip,piper I zi,piper I kuq,vegete) 100 ml salce domatesh Udhezimet: Ne nje ene grijme qepen imet,fergojme derisa te zbutet qepa Shtojme…
Kafe me ujë mineral
Përbërësit: Kafe Çokollatë Ujë mineral Udhëzimet i gjeni në videon e më poshtme.                                                       …
Petulla kungulleshë
Përbërësit 2 kungulleshka të mëdha 2 vezë 2 qepe te njoma 250 gr miell djathë të coptuar kripë dhe piper i zi majdanoz pluhur për ëmbëlsira Hapat Kungulleshat i grini në rende dhe i kriposni. Pas 10 minutash kullojani mirë…
Receta për kaçamak
Përbërësit 5 gota ujë 1 gotë kaçamak 2 thelpinje hudher 1 lugë e gjysmë kripë (e vogël) 2 lugë gjalpë 2 lugë ajkë Hapat Ujin, thelpinjtë e grimcuar të hudhrës dhe kripën qiteni në një tenxhere të madhe me fund…
Patate të pjekura me vezë
Përbërësit 4 patate 2 qepë 2 gota ujë 2 decilitra vaj ereza te thata kripë dhe piper i zi Hapat Në një enë rezistuese ndaj zjarrit qitni qepën e grirë, pastaj shtoni pataten e prerë në feta, erëzat dhe vajin…
Kos i bardhë
Përbërësit 1 litër qumësht 100 gr kos Hapat Si fillim duhet të nxirrni kosin nga frigoriferi disa orë më parë, në këtë mënyrë arrin temperaturën e ambientit Kjo për arsye pasi fermentet janë shume delikate ne luhatjet e temperaturës Në…
Speca të mbushura me djath dhe të konzervuara
Përbërësit PER 2 KAVANOZE NGA 3 KG NEVOITEN: 1.5 kg speca babure ose somborka 1.5 kg djath i fresket 3 l qumësht 3 luge te vogla Krip Hapat Specat pastrohen, u hiqen bishtat dhe farat dhe lihen te kullohen Djathin…
Sarme me gjethe spinaqi
Përbërësit 0.5 kg mish te bluar 30 gjethe spinaq 3 kokë qepë 1 gotë oriz 250 gr gjalpë 2 lugë piper i kuq 2 gota ujë 1 gotë ajkë kripë Piper te zi Hapat Në një tigan vendosim qepët e…
Tavë Prizreni
Përbërësit PËR 4 PERSONA 4 qepë 1/2 filxhani gjalpë 500 gr speca 3 domate 1 filxhanë djathë 2 filxhana kos 2 lugë miell 4 vezë kripë 1/2 filxhani magdanoz Hapat Se pari coptojmë qepët dhe specat,pastaj marim një tigan e…
Petulla tradicionale
Përbërësit PËR 4-5 PERSONA 400gr miell 300 ml ujë të vakët 2 vezë 20 gr tharmë 1 lugë çaji kripë 1\2 lugë çaji sheqer 2 lugë gjelle kokos Hapat Marim një enë të thellë, vendosim ujin e vakët në të,…
Pasul me mish të terur
Përbërësit 300 gr pasul 4 copë mish të terur 1500 ml ujë 2 karrota 3 qepë mestare vaj ose gjalpë piper i kuq 1 lugë gjelle vegete miell sipas dëshirës Hapat Së pari e pastrojmë pasulin me ujë të bollshëm…
Lakra të ziera me mish viqi
Përbërësit 7 copa mish i freskët 1 kokë lakër 2 qepë 2 karrota 4 lugë salce domatesh apo hajvar kripë piper i kuq Piper te zi pak vaj Hapat Së pari qërojme qepen, karrotat dhe i presim Në tenxheren ku…
Lakror me petë të gatshme
Përbërësit 500 gr petë për pite 500 gr spinaq 250 gr djathë i fresket 200 ml ajkë e thartë (shmant,pavllake) 100 margarinë 100 ml vaj 1 vezë kripë Hapat Spinacin e pastrojme,grijme dhe kriposim Shtrydhim me duar qe te leshoje…
Krelan me duqa
Përbërësit 1 kg miell 700 ml ujë 1 lugë kripë 100 gr gjalpë 300 gr djath mazë ose Kajmak sipas dëshirës Hapat Brumin e krelanës e zëmë duke i përzier miellin, kripën dhe ujin gjerë sa të fitojmë brum homogjen,…
Pite fshati
Përbërësit 3 doreza presh 3 gota miell misri 1/2 kg gjize 3 vezë 1 gotë miell 1/2 uje mineral 200 ml vaj 50 gr fara kungulli 50 gr fara luledielli 1 pako pluhur paste(pecive) vaj kripë piper i zi Hapat…
Fasule tradicionale në tavë
Përbërësit 1 kg fasule pllaqi 2 qepë të vogla të grira në kubik të vegjel 2 karrota të grira 3 luge gjelle majdanoz te grire 3 gjethë selinoje të fresket të grirë 200 gr salce domatesh 1 filxhan kafeje vaj…
Mantia
Përbërësit 1 kg miell 1 lugë kripë 1 lugë vaj ulliri ujë të vakët sipas nevojes PËR MBUSHJEN 600 gr mish i bluar 5-6 qepë 1 luge e vogel Piper te zi 1 luge e vogel kripë 500 gr ajkë…
Krelanë e kollomojtë-misri
Përbërësit 1 gote miell misri (250 ml) 1 gote miell gruri 100 ml vaj 200 ml jogurt (kos) 2 vezë 1 pluhur për pjekje kripë margarinë Hapat Rrahim vezet mire,shtojme jogurtin,vajin dhe miellin e misrit Shtojme dhe miellin e grurit…
Kungullor misri
Përbërësit 400 gr mazë mazë të hollat 1 litër mazë të larat 1 kg kungull i gërryer 200 gr miell misri kripë Hapat Shkrihet maza Largohet ena nga zjarri Shtohen të larat, kungulli dhe kripa Masa përzihet mirë,pastaj hidhet mielli…
Tavë me spinaq
Përbërësit 1 kg spinaq 5-6 vezë 1/2 litër kos 200 gr djathë kaçkavall kripë piper Hapat Lajmë spinaqin, e grijmë dhe i japim një valë me ujin e vet Në një tas përziejmë mirë kosin me 3 vezë dhe hedhim…
Lakror me spinaq dhe qumësht
Përbërësit PËR 5 PERSONA 1 kg spinaq 4 kokra vezë 100 gr koper 300 gr miell 1 lt qumësht 70 gr gjalpë kripë Hapat Gjysmen e qumeshtit e ziejm dhe me gjysmen e qumeshtit njomim 150gr miell Mbasi ka zier…
Lakror
Përbërësit PËR 4 PERSONA 1/2 kg petë të gatshme 1 kokë lakër turshi djathë 150 gr oriz i zier vaj kripë piper i zi
Pilaf pak më ndryshe
Përbërësit 1 qepë 2-3 karrota 1 filgjan oriz (200ml) kripë vegete piper magdanoz katrore supe të gatshme Hapat Pilafi eshte nje ushqim i lehte i cili mund te pergaditet me mish dhe pa te Nje variante te cilin mund ta…
Japrak me gjethe rrushi
Përbërësit gjethe rrush një gotë uji oriz ½ kg qepe te njoma 2 tufa nenexhik piper i zi spinaq dhe lakra të tjera 5 copë Hudhra të njoma Hapat Gjetet e rrushit i ziejmë derisa të marrin valë. Më pas…
Patëllxhanë imam bajalldi
Përbërësit PËR 4 – 5 PERSONA 5 copë patëllxhanë mesatare ½ kg qepë ½ kg domate 200 – 250 gr vaj kripë majdanoz piper pak sheqer Hapat Për të gatuar këtë gjellë më parë zgjedhim patëllxhanët, të cilave u heqim…
Kec i mbushur,i pjekur në enë balte
Përbërësit 1 kec i vogël (rreth 6 kg) kec të brendshmet 2 qepë të thata të prera hollë 4 qepë të njoma të prera hollë ¾ filxhan çaji vaj ulliri 2 lugë gjelle salce domatesh e koncentruar 4 filxhanë çaji…
Domate të mbushura me kima
Përbërësit PËR 4 – 5 PERSONA 5-6 kokrra domate mesatare 250 g kime 1-2 kokrra qepë 1 lugë majdanoz i grirë 2 lugë gjalpë pak oriz kripë piper 1 lugë kafeje sheqer Hapat Marrim domatet mesatare e jo të pjekura…
Gjyveç me oriz
Përbërësit PËR 4 PERSONA ½ kg mish 300 gr oriz 100 gr gjalpë 30 gr pure të domateve 1 kokërr qepë Pak kripë Hapat Do të veprojmë si në çdo ragu. Presim mishin dhe e skuqim me gjalpin e qepën.…
Ngjalë pikante
Përbërësit PËR 6 PERSONA 1,750 kg ngjala 7 gota ujë 1 ½ gotë verë e bardhë 3 copë karrota 4 kokrra qepë 2 gjethe dafinë Pak Rigon 6-7 kokrra piper 2 lugë gjelle mustardë 2 ½ lugë gjalpë Pak galetë…
Qebap
Përbërësit PËR 4 PERSONA 750 kg kimë qengji (të kaluar 2 herë në makinën grirëse) 1 qepë 1 filxhan çaji bollgur ½ tufëz majdanoz i prerë hollë ½ lugë kafeje bahar pluhur ½ lugë kafeje kanellë vaj ulliri kripë piper…
Musaka klasike
Përbërësit PËR 6 PERSONA 500 gr patëllxhanë të prera në feta ½ kg kimë viçi 400 gr domate të konservuara 1 qepë e prerë hollë Pak hudhër ½ filxhan çaji djathë kaçkavall të grirë 10 lugë gjelle vaj ulliri kripë…
Kukureci
Përbërësit PËR 4-5 PERSONA 1 palë zorrë qengji 300 gr të brendshme kripë piper spec i kuq Rigon 2-3 lugë gjelle yndyrë Hapat Zorrët e qengjit pastrohen mirë dhe lahen duke i kthyer nga të dyja anët. Merren mëlçitë, gjëndrat,…
Tavë Elbasani
Përbërësit PËR 4-5 PERSONA 500 gr mish (qengji ose dashi) 2 lugë gjelle gjalpë 2 kokrra vezë 3 gota uji kos 2 lugë gjelle miell 1 lugë gjelle oriz kripë Hapat Tava e Elbasanit përgatitet me mish qengji ose dashi.…
Patëllxhanë të mbushur
Përbërësit PËR 4-5 PERSONA 1 kg patëllxhanë 6-7 kokrra qepë disa domate 2 kokrra Hudhra kripë piper majdanoz Hapat Patëllxhanëve u qërohet bishti, u hiqet lëkura në tre rripa sipër dhe nga të dyja anët. Priten për së gjati në…
Çomlek me qepë
Përbërësit PËR 4-5 PERSONA 1 kg qepë 2 filxhanë kafeje vaj 1 luge gjelle salcë një filxhan kafeje vere një kokërr hudhër kripë piper 2 gjethe dafinë Hapat Qepujkat (qepët sa një kokërr arre) qërohen dhe të paprera skuqen në…
Pastiço me djathë
Përbërësit 300 gr makarona 2 kokrra vezë 100 gr djathë 1 e 1/2 filxhan çaji qumësht kripë piper 1 lugë gjelle gjalpë 1 lugë gjelle djathë kaçkavall të grirë Hapat Makaronat spageti ziejnë në ujë të valuar me kripë për…
Burani
Përbërësit PËR 4-5 PERSONA 1 kg spinaq 1 filxhan kafeje oriz 4-5 lugë gjelle vaj 1 kokërr qepë 1 lugë gjelle salce domatesh kripë piper koper Hapat Spinaqi pastrohet, lahet dhe përvëlohet në ujë të valuar me kripë për 1-2…
Fërgesë e shpejtë me presh (purri)
Përbërësit 1-2 tufe Gjethe purrini 50 gr ajkë kuzhine ose maze 100 ml ajkë e thartë (shamnt,pavllake) 1 vezë kripë sipas nevojes vaj sipas nevojes Hapat Purrinjet pastrohen,largohet fleta e pare qe mbeshtjelle purrinin,dhe grihet ne katrorka te vegjel. Vezen…
Mantia
Përbërësit 700 gr miell 1 lugë kripë 400 ml ujë 125 gr margarinë për lyerjen e petëve PËR MBUSHJEN 40 gr margarinë 150 gr koke qepe e kuqe 400 gr mish i bluar 1 lugë vegete ½ lugë Piper te…
Petë misri me hithëra
Përbërësit 4 vezë 200 ml vaj 200 ml qumësht 400 gr miell misri 200 gr miell gruri 150 gr djath Feta 300 gr hithera te njoma te pastruar dhe te grire 1 pluhur për pjekje kripë Hapat Perzihen mielli i…
Hithenik
Përbërësit 1 kg hithra 500 gr miell misri 1 qepë 1 lugë kripë 100 ml qumësht 300 ml ajkë kuzhine Hapat Se pari veme doreza te mbrohemi nga djegeja e hitherave Hitherat e grijme imet dhe i pervelojme per 3-4…
Pite me spinaq
Përbërësit 700 gr miell pak kripë 1 vezë 400 ml ujë të vakët Margarin per lyerjen e peteve Hapat Ne nje ene te thelle qitet uji i vaket.Shtohet kripa dhe mielli gradualisht derisa te behet nje brume qe nuk ngjitet…
Petë misri (pispili) me presh e gjizë
Përbërësit PËR 5-6 PERSONA DUHEN: 1.5 kg presh 300 gr gjize 1 gote kos 3 vezë 1/2 gote vaj ulliri 1 luge caji sodë bikarbone 1 luge caji Kripe për preshin 1 luge caji Kripe për brumin 400 gr miell…
Ajvari, ushqimi dallues i kuzhinës shqiptare
Përbërësit PËR PËRGATITJEN E 8 KILOGRAM AJVAR DUHEN TË KENI: 15 kg speca te kuq 1 L vaj sipas deshires kripë 2 kg karrota Hapat Para nisjes së përgatitjes së ajvarit duhet të ndezim zjarrin në shporet Deri në nxehjen…
Pasul (Groshë) / Fasule
Përbërësit 1 gote e 250 ml pasul 2 L ujë 1 qepë 4 thelpinje hudher 4 fletë dafine 2 karrota në rende 2 luge miell 200 ml vaj kripë piper vegete Hapat Për një amvisë të mirë primare është që…
Speca turshi me gjizë
Përbërësit 5 kg gjize me krip 3 kg Speca somborka te shendosha pak speca djeges Hapat o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i…
Kaçamak me miell misri
Përbërësit 2 decilitra ujë 1 luge ajkë kuzhine miell misri 1 luge kos pak djathë Hapat Eshte nje nga ushqimet e mia te preferuara. Eshte i shpejte, i shendetshem dhe shume i shjijshem Ne nje ene pak me te thelle…
Byrek me patate
Përbërësit 700 gr miell 4 luge vaj 3.5-4 decilitra ujë të vakët 100 ml vaj kripë MBUSHJA ME PATATE: 1.5 kg patate 1 qepë 3 luge Kripe, piper, vaj Hapat Ne ujin e vaket qitet kripa dhe vaji 4 luge…
Pasul në tavë
Përbërësit 1 kg pasul 2-3 qepë 3 thelpinje hudher 1 presh fletë dafine 1 karrote spec djegës 1 luge miell vaj Hapat Pasuli lahet dhe zihet me uje te bollshem dhe kullohet (lihet pak uje ne nje ene tjeter) Ne…
Bishtaja – Boranija
Përbërësit 1kg bishtaja (boranija) 500gr mish viqi 2 qepë 1 speca 2 karrota 2 domate gjalpë kripë biber të kuq biber të zi Hapat Mishin e copëtuar e fërgojmë me qepë, karrota dhe spec, pastaj ia shtojmë bishtajat (boranijat) e…
Pilaf
Përbërësit 3gota oriz 6gota ujë 1filxhan vaj 1luge kripë 1 fide Biber i zi Hapat Një grusht fide e skuqim në vaj, pastaj ia shtojmë orizin e larë me ujë të nxehtë dhe i fërgojmë të dyja për afër 3…
Sheqerpare
Përbërësit 500gr gjalpë 700gr miell 2 të kuqën e vesë 2luge kos SHËRBETI: 750gr sheqer 2gota ujë Hapat Gjalpit të shkrirë dhe të kulluar i shtohen mielli, e kuqja e vesë dhe kosi Nga ky brum formohen kuleqët , të…
Speca te mbushura
Përbërësit 4 speca 300 gr mish të grirë 300 gr oriz 400 gr domate te konservuara 1 qepë koper e fresket e grire holle majdanoz i fresket i grire holle kripë piper i zi i sapobluar vaj ulliri Hapat Me…
Përpeq i zbuluar
Përbërësit 700 gr miell ujë kripë 1 luge vaj 300-500 gr djathë 100-150 gr mazë 2-3 vezë 1/2 luge miell misri Hapat Varësisht nga madhësia e tepsisë,ulet brumi me ujë të vakët,kripë dhe 1 lugë vaj Ndërkohë,djathi troshitet,i shtohen maza,vezët…
Pispili me dhalle
Përbërësit 500gr miell misri 1kg presh 200gr djathë 2-3 vezë 2-3luge kos 3-4luge vaj ulliri Hapat Lyejme tepsine me vaj dhe shtrojme nje shtrese mesatare me miell misri,hedhim perberjen presh-gjize-veze-kos,pastaj shtrojme nje shtrese tjeter miell misri,me pas kosin ne te…
Musaka me patate
Përbërësit 1/2 kg mish i bluar 2 qepë 2 decilitra vaj ulliri 1/2 tube majdanoz 1 kg patate 2 decilitra qumësht kripë piper Hapat Qepa pastrohet dhe pritet imët Fërgohet në yndyrë gjersa të zverdhet Hidhet specall dhe mishi i…
Fërgesë e Tiranës
Përbërësit 3-4 qepë 2 domate 5 speca 3 vezë 200gr djath i bardhe vaj ulliri kripë piper i zi Hapat Pasi i kemi lare te gjithe perbersit i grijme holle me rradhe, qepet, specat, domatet Hedhim ne tigan qepet me…
Tavë dheu tiranse
Përbërësit 300gr gjize 250gr mish viçi 3 domate 2 speca 150gr vaj ulliri 3 thelbë hudhër 2 qepë kripë Hapat Marim nje tigan hedhim vajin, hedhim mbrenda ne tigan mishin qepen trazohen,,me pas hedhim domatet e grira, hudrat, specin e…
Kavurme
Përbërësit 500 gr mish viçi 2 kg qepë 200 gr gjalpë ose 1dl. Vaj 1 lug gjelle kripë 5 – 6 krerë hudhër 1 lug gjelle piper i kuq 1 lugë reçel Piper te zi 1-2 lugë gjelle uthull Hapat…
Byrek me kungull
Përbërësit 15 peta byreku te gatshme 1kg tul kungulli 300ml qumësht 300gr gjalpë 3 vezë 1luge miell kripë sipas deshires copeza djathi Hapat Grijme tulin e kungullit ne rende me pjesen me te trashe te saj. Ne nje tenxhere, shkrijme…
PITE ME KUNGULL
Përbërësit 700gr miell 1kg tul kungulli 1/4kg gjalpë qumësht 1 sheqer vanilje 2-3luge sheqer kripë Hapat Zinet brumi i butë me miell të situr, sikurse për çdo pite. Pasi të pushoj pak, brumi ndahet në toptha të vegjël të cilët…
HITHENIK
Përbërësit 300gr hithra të pastruara 300gr miell misri 50gr miell gruri 2 vezë 1/2L qumësht 1gote mazë të vjetër 200ml vaj 1maje e thikes sode buke 200gr djathë pak kripë Hapat Hithrat duhet të përdoren të njoma dhe atë mundësisht…
POGAÇE LULE
Përbërësit 1kg miell 1/2L qumësht 2 vezë 125ml vaj 1-2luge sheqer 1luge kripë 1 sheqer vanilije 2 tharme buke 100gr gjalpë Hapat Ulet tharmi në ½ gotë qumësht të vakët (merret nga masa e qumështit) me 1 lugë miell dhe…
Bakllava
Përbërësit 5 vezë 1 e plotë dhe 4 të kuqtë 1 gotë vaj 1 gotë qumësht 1 lugë të mesme sheqer 1 maje thike kripë Rreth 500 gr miell Rreth 400 gr arra të qëruara e të coptuara 200 –…
File pule me spinaq
Përbërësit 800gr file pule 8luge spinaq të zier djathë 1 vezë pak miell o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o i o…
Pasul
Përbërësit 0.5kg pasul 1 qepë 2 speca 1 domate 1deciliter vaj 1luge kripë 1luge biber të kuq Hapat Pasulin me pak ujë e zijmë per 15 min. Atë ujë e derdhim dhe Ia shtojmë 2L. Tenxheren më pasul e lëmë…
Qahi
Përbërësit 1kg miell 2gota qumësht 2luge kripë 1luge maj buke 150gr gjalpë 300gr djath gorgonxola 2 vezë 1 ajkë Hapat Brumi i qahisë nxinët me qumësht, ujë ,1 lugë krip, maj buke dhe miell Pastaj e lëmë të qëndrojë 1-1orë…
Hashure
Përbërësit 500gr grurë 4L ujë 300gr sheqer Hapat Gruri ulet në ujë të vakët dhe lihet për 2 – 3 orë. Pastaj ai shpërlahet dhe zihet në temperaturë të ulët për 5 deri në 6 orë. Pasi që të zihet,…
Fergese me gjize e veze
Përbërësit 300gr gjize 3 vezë majdanoz Menderz te njome Hudhra Rigon piper vaj Salce domate kripë Hapat Marrim tiganin ( ose tenxheren ) hedhim vajin dhe ne te njejten kohe hedhim hudhrat,( thelpinj) i skuqim mire po gjithmone ne zjarre…
Gliko shalqiri
Përbërësit PER 1KG LEKURA SHALQIRI: 1kg sheqer pak gelqere disa gjethe barbaroza Hapat Per te pregatitur kete gliko, duhet te kemi parasysh qe lekurat e shalqirit duhet te jene sa me te trasha. I qerojme lekurat nga pjesa jeshile duke…
Tavë Krapi Shkodrane
Përbërësit 4-5kg krap te fresket 1kg domate 1.5kg qepë 400gr Hudhra 1/2L uthull rrushi te kuqe 1luge Pistil vaj luledielli kripë biber të zi majdanoz pak sheqer Hapat Pregatisim fillimisht krapin te cilin e pastrojme mire brenda dhe jashte dhe…
Fërgesë verore me speca dhe domate
Përbërësit 5 domate mesatare 5 Speca te gjelber të kuq ose të verdhë 3 thelpinje hudher 5 lugë gjize 3 vezë pak spec djegës pluhur 1 tufë majdanoz kripë piper vaj ulliri Hapat Si fillim, lajme mire specat, i ndajme…
Gurabija
Përbërësit 1 margarinë 1 gote sheqer 1 gote kos 2 vezë 1 pluhur paste(pecive) 1 sodë bikarbone 700 gr miell Hapat Puteri ose margarini , shkrihet vetëm pak ,pastaj tundet me sheqer dhe i shtohen kosi , vezët, soda,peciva dhe…
Tavë me presh
Përbërësit 1kg presh 1 qepë 200gr mish të grirë 120ml vaj ulliri 1luge salce domatesh 1 koncentrate viçi spec te kuq jodjegs kripë piper Hapat Pastrojme si fillim preshin duke eleminuar gjethet jeshile dhe duke mbajtur vetem pjesen e bardhe…
Lakror me spinaq
Përbërësit 1 racion brumë i qullur 600-700gr spinaq i zier 250gr gjize 4-5luge kaçkavall parmixhan i grirë 2 vezë 1.5L ajkë e lëngshme kripë piper 20gr gjalpë 1luge bukë e tharë e thërrmuar Hapat Përzieni në një tas spinaqin me…
Pastiço me djath të bardhë
Përbërësit 300gr makarona 400ml qumësht 3 vezë djath i bardhe djath kackavall i grire gjalpë arre moskate kripë piper i zi 500ml salce beshamel Hapat Ziejme makaronat ne uje te valuar me kripe per gjysmen e kohes qe tregohet ne…
Byrekë të vegjël të mbushur me mish
Përbërësit 1/2 mish të grirë pak vaj 1 qepë 1gote verë e bardhë 1 domate pak kanellë djathë petë të gatshme gjalpë Hapat Në një tenxhere vëmë pak vaj dhe skuqim qepën, shtojmë mishin dhe kanellën (mund të shtojmë piper…
Buke me djathe dhe hudhra te njoma
Përbërësit 1 buke 2-3 Hudhra djathi kaçkavall sipas deshires vaj ulliri sipas deshires erëza Hapat Nese doni mund te shtoni dhe domate qershiza te prera pegjysem. Presim buken si ne figure. Shtojme te gjithe perberesit duke i shperndare ne menyre…
Bukë kollomoqe
Përbërësit 1kg miell misri 700ml ujë 3-4luge kos Hapat Në drasën e gatimit e hedhim miellin e misrit dhe ne mesin e tijë fillojmë ta zbrazim ujin e vëluar duke e perzirë vazhdimisht me lugë druri gjër sa mielli e…
Lakra turshi me mish të terur
Përbërësit 1 lakër turshi 500-700 gr mish të terur 1 qepë 200 gr gjalpë biber të kuq Biber i zi Hapat Mishin e terur e lajmë, e prejmë dhe e zijmë për 10 minuta. Qepën e kaurdisim me biber të…
Jahni
Përbërësit 700 gr mish viçi 2 kg qepë 250 gr gjalpë kripë biber të kuq Biber i zi Hapat Qepët grihen dhe kaurdisen me kripë për afër gjysmë ore deri sa të zbuten mirë, pastaj ia shtojmë yndyrën, mishin, biberin…
Pite me spanaq
Përbërësit BRUMI: 1 kg miell 500 ml ujë 200 gr yndyrë 1 luge kripë (MBUSHJE): 1 kg spanaq 100 gr djathë 5 luge kos 1 vezë 2-4 qepë të reja 1 luge kripë Hapat Ujit me kripë ua shtojmë miellin…
Flija
Përbërësit 3 kg miell 2 L ujë 2 luge kripë 2 kavanoza mazë Hapat Flija e pregatitur me saça është specialitet i kuzhinës tradicionale shqiptare, por që kryesisht gatuhet në vende malore Flija është specialitet që përgatitet në mbarë Kosovën…
Byrek me purri e qumësht
Përbërësit PËR 4-5 PERSONA NEVOJITEN: 500gr miell 300ml ujë kripë PËR MBUSHJE: 1kg presh 1 vezë 1/2 filxhan qumësht kripë 1/2filxhan vaj Hapat Ky lloj byreku përgatitet njëlloj si me spinaq, por për mbushje merren purri Purrinjtë qërohen, lahen, grihen…

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Radarbot (MOD, Premium Unlocked) for Android